Paravan

Quick Setting
hrvatski english
kn
 
Moja košarica

Nemate proizvode u vašoj košarici.

Trenutno ste na:

Paravan Koncept

Paravan

Konkretizirajući potrebu shvatio sam da želim raditi na proizvodima koje koristimo svakodnevo, koji moraju biti jednostavni i praktični. Njihova estetska vrijednost nerazdvojan je dio njihove funkcije te ju nadopunjuje i time nudimo nešto drugačije prezentirano na nov način.

U procesu od ideje do proizvodnje shvatio sam da se mora raditi o ručno rađenim proizvodima, izradjenim od ekoloških materijala što je rezultiralo visokom kvalitetom. Radi se o manjim serijama svakog proizvoda što omogućuje konstantu kvalitete, ali i mogućnost nadopunjavanja proizvoda.

Sve to rezultiralo je predmetima poput kutija za kišobrane, stalka za novine, ogledala, stolića, stolne svjetiljke, stalka za salvete, držača za knjige i ostalima koje povezuje inovativan i prepoznatljiv dizajn koncipiran na sinergiji grafičkog i produkt dizajna - NOVI HRVATSKI BREND.

Inspiracija je dolazila iz raznih smjerova - art deco-a i kubizma, prirodnih oblika, stilizacije životinja i dječjih igračaka, iz igre iskorištavanja riječi koja opisuje funkciju proizvoda ili kroz apliciranje različitih motiva koji čine proizvod atraktvnijim i zanimljivijim - odnosno čine proizvod Paravan proizvodom.

Svi su proizvodi razvijeni u skladu sa općim pravilima dobrog dizajna - ergonomija, estetika, ekonomičnost, emocija, funkcionalnost, praktičnost, originalnost. Pri osmišljavanju proizvoda ostajao sam svjestan tradicije i koristio klasične forme stavljajući ih u moderan kontekst i tvoreći prepoznatljiv vizualni jezik. Takodjer mi je bilo bitno da cijena bude povoljna i dostupna svima jer smatram da je cijena itekako bitan faktor - ovo su komercijalni proizvodi, ali s dodatnom vrijednošću i moraju biti dostupni svima.

Naši proizvodi prenose poruku.

“I na kraju, nama su potrebni dizajneri sa srcem obrtnika ili inžinjera, ali uvijek fokusirani na umjetničku vrijednost stvari.” (Nanda Vigo)

Paravan - hrvatski brend s ručno rađenim proizvodima. Mala trgovina dobre vibre.

Vanja Rakočević
art director

PRESS.
Donosimo članke iz poznatih medija, koji su opisali našu priču.
Pročitajte
Newsletter