Paravan

Quick Setting
hrvatski english
kn
 
Moja košarica

Nemate proizvode u vašoj košarici.

Trenutno ste na:

Opći uvjeti poslovanja

Općenito

Internetsku prodaju na internet stranicama www.paravan.hr obavlja društvo s ograničenom odgovornošću Paravan d.o.o., Voćarska cesta 61, 10000 Zagreb, Hrvatska, MB:2926148, OIB:98462566647. Paravan d.o.o. je društvo upisano u Sudski registar Trgovačkog suda u Zagrebu s temeljnim kapitalom od 20.000,00 kuna. Odgovorna osoba je Vanja Rakočević, direktor.
Paravan d.o.o. zadržava pravo na izmjenu i dopunu ovih uvjeta i pravila u bilo kojem trenutku te se obvezuje o navedenome obavijestiti sve registrirane korisnike Paravan webshop-a na odgovarajući način. Ukoliko se ne slažete s navedenim Općim uvjetima poslovanja i ne želite ih prihvatiti, molimo Vas da nam se obratite putem e-maila na adresu [email protected] kako bismo Vas izbrisali iz baze korisnika Paravan webshopa.
U smislu ovih Općih uvjeta, Kupac je fizička ili pravna osoba koja naručuje i plaća proizvode i dostavu proizvoda putem internet stranice www.paravan.hr. Ako su u podacima o Kupcu upisani podaci o pravnoj osobi, tada se Kupcem smatra pravna osoba, a fizička osoba čiji su podaci uneseni smatra se ovlaštenom osobom Kupca. Kupcem se smatra osoba koja naručuje i plaća proizvod, a Primateljem se smatra osoba kojoj se proizvod isporučuje, a različita je od osobe Kupca.

 

Naručivanje i registracija

Korištenje Paravan Webshopa je dostupno neregistriranim i registriranim korisnicima koji su punoljetni i potpuno poslovno sposobni, što potvrđuju korištenjem Webshop usluge. Registracija korisnika se vrši putem web stranica, prilikom čega će korisnik biti obvezan upisati određene osobne podatke i pristati na korištenje takvih osobnih podataka. Nakon uspješne registracije, registrirani korisnik dobiva na korištenje korisničko ime i lozinku koji služe za autorizaciju korištenja Webshop usluge. Registrirani korisnik je obvezan čuvati tajnost korisničkog imena i zaporke. Ukoliko korisnik posumnja u neautorizirano korištenje svojeg korisničkog imena i/ili lozinke, on je odgovoran za sve moguće troškove izazvane korištenjem njegova korisničkog imena i/ili lozinke do trenutka dok ne obavijesti Paravan Webshop putem kontakata objavljenih na web stranici o sumnji o neautoriziranom korištenju. Korisnik je odgovoran i za sve nedozvoljene aktivnosti autorizirane i izvršene pod njegovim korisničkim imenom i/ili zaporkom.
Kupac pristaje da se kupnja putem Paravan Webshopa vrši na način da kupac kupuje dostupne proizvode na način da ih bira na temelju slike i osnovnog opisa proizvoda. Slike proizvoda su ilustrativne prirode. S obzirom na mogućnost individualnog podešavanja monitora na računalu, razlike u percepciji boje proizvoda od strane ljudskog oka i sl., webshop www.paravan.hr ne jamči potpunu sukladnost boja proizvoda s bojama kako ih korisnik vidi na zaslonu svog monitora.
Narudžba se smatra zaprimljenom:
- u slučaju plaćanja kreditnom karticom – u trenutku kada Paravan dobije potvrdu predautorizacije kreditne kartice Kupca na iznos narudžbe
- u slučaju plaćanja PayPal uslugom – u trenutku kada Paravan elektroničkim putem zaprimi potvrdu obavljene uplate.
U trenutku kada narudžba bude zaprimljena, Paravan će elektroničkim putem u obliku e-pošte obavijestiti Kupca o tome da je narudžba zaprimljena odnosno da je proizvod naručen.  Paravan d.o.o. se obvezuju isporučiti sve naručene i plaćene proizvode koji su u trenutku isporuke dostupni na zalihama. U slučaju nemogućnosti isporuke, Paravan će kontaktirati korisnika i dogovoriti novi rok isporuke, zamjenski proizvod ili otkazivanje naručenog proizvoda, dok će ostali dostupni proizvodi biti isporučeni. U slučaju nemogućnosti isporuke naručenog i plaćenog proizvoda Paravan d.o.o. će izvršiti povrat sredstava.
Kupoprodajni ugovor između Kupca i Paravan d.o.o. postaje pravovaljan nakon primitka naručene pošiljke i vrijedi isključivo za područje RH.

 

Pristanak na Opće uvjete poslovanja

Klikom na tipku "Pošalji narudžbu" kupac potvrđuje da je upoznat sa svim općim uvjetima poslovanja koji su navedeni na ovoj stranici i da se sa svim uvjetima slaže, te da je prilikom registracije ili upisa podataka za kupnju na njih bio u potpunosti upozoren.

 

Cijene

Cijene proizvoda i poštarine su izražene u kunama (KN), sadrže PDV, vrijede za sve načine plaćanja u trenutku obavljanja kupnje (osim ukoliko nije odabrana opcija prikaza engleskog jezika na naslovnici – tada su cijene izražene u eurima (EUR), računi se obračunavaju i izdaju isključivo u kunama prema važećim zakonima i propisima Republike Hrvatske.  Važeće su one cijene i ostale pogodnosti (kuponi, popusti, načini dostave, darovi...) koje su na snazi na dan zaprimanja narudžbe. Važeći je izvorni račun koji kupac zaprima prilikom plaćanja odnosno dostave na temelju općih uvjeta poslovanja, objavljenih na ovoj stranici i potvrđenih pri ispostavi narudžbe. U cijenu nisu uračunati troškovi dostave koji će biti posebno navedeni prilikom naručivanja artikala. Troškovi dostave se ne uvećavaju ukoliko se narudžba isporučuje u nekoliko navrata, ali se mogu uvećati za dodatne troškove koji mogu nastati prilikom dostave, a prema uvjetima dostavne službe koja vrši tu uslugu.

 

Način plaćanja

Način plaćanja kupac bira prilikom procesa narudžbe:
1) plaćanje kreditnim i debitnim karticama - moguće je plaćanje:
  • - American Express®
  • - MasterCard®
  • - Visa
  • - Maestro debitnim karticama

Plaćanje se vrši putem sigurnosnog provjerenog sustava autorizacije kreditnih kartica WSpay. WSpay je usluga online autorizacije kreditnih kartica namijenjena svima koji na svojim web stranicama posjetiteljima žele ponuditi mogućnost plaćanja proizvoda i/ili usluga kreditnim karticama putem interneta uz maksimalnu sigurnost.

NAPOMENA: Kreditna kartica korisnika u ovom trenutku još nije terećena za navedeni iznos. Podaci su provjereni i najavljen je trošak. Djelatnici Paravana provjeravaju raspoloživost naručenih proizvoda. Tek kada korisnikova pošiljka bude spremna za isporuku Paravan d.o.o. će naplatiti transakciju i teretiti korisnikovu kreditnu karticu za potreban iznos. Iznos terećenja kartice može biti jednak ili manji autoriziranom ukoliko korisniku iz nekog razloga nije moguće isporučiti sve naručene proizvode o čemu će korisnik biti prethodno obaviješten. 
2) plaćanje uslugom PayPal (u pripremi, trenutno nije moguće plaćanje ovim načinom) - Paypal je kompanija koja omogućuje da se novčane transakcije obavljaju u potpunosti preko interneta. Hrvatska je odobrena kao zemlja gdje se može koristiti ovaj način transakcija. Kreiranje online računa prilično je jednostavno. Upute i detalje potražite na linkovima: http://www.paypal.com

 

Dostava

Paravan Webshop svoje proizvode dostavlja po cijeloj Hrvatskoj i u inozemstvo. Kupcima iz Republike Hrvatske dostavu obavljaju kurirske službe. Ako u trenutku dostave kupac nije na navedenoj adresi, kurirska služba će kupcu ostaviti obavijest o prispijeću pošiljke, a naručeni proizvodi će kupca čekati slijedećih 5 dana u najbližem uredu kurirske službe. Troškovi dostave i transporta izračunavaju se prema težini ukupnog paketa za jednu adresu. Vaša pošiljka je osigurana od gubitka u dostavi.
Uobičajena dostava na teritoriju RH je od 3-5 dana ovisno o slanju pošiljke, dok je uobičajena dostava izvan RH od 7-14 dana. Na dan kad Vam pošaljemo paket, na elektoničku poštu koju ste naveli prilikom registracije primit ćete obavijest o isporuci Vaše narudžbe. Sve narudžbe primljene do 13 sati radnim danom idu u obradu isti dan. Budući da gotovo sve proizvode u ponudi dostavljamo iz trenutnih zalihe, većinu predanih narudžbi primit ćete u sljedeća tri do pet dana, ovisno o mjestu prebivališta. 
Ako mislite da dostava Vaše narudžbe kasni, o tome nas odmah obavijestite na [email protected] ili nas nazovite na telefon +385 1 4855181 i mi ćemo se potruditi saznati gdje je trenutno Vaša narudžba.
Prilikom preuzimanja korisnik je dužan identificirati se djelatniku dostavne službe, provjeriti eventualna oštećenja na pošiljci, te u slučaju ispravnosti pošiljke potpisati dostavnicu čime potvrđuje primitak pošiljke. U slučaju oštećena pošiljke, korisnik je dužan odmah reklamirati pošiljku djelatniku dostavne službe. Paravan d.o.o. odriče se bilo kakve odgovornosti koja može nastati od trenutka uručenja pošiljke dostavnoj službi do trenutka isporuke korisniku.

 

Otkazivanje ili mijenjane narudžbe

Vašom odlukom u svakom trenutku prije isporuke možete odustati od dijela ili cijele narudžbe, ukoliko nas o tome pismeno obavijestite (e-mailom na [email protected] ). U skladu sa člankom 45. Zakona o zaštiti potrošača, prihvaćamo odustajanje od narudžbe i u roku od 7 dana od dana isporuke odnosno preuzimanja. Ako u ovom razdoblju odlučite odustati od narudžbe i ako nas o tome pismeno obavijestite, vratit ćemo Vam Vašu uplatu, umanjenu za troškove dostave. Prije toga nam morate na bilo koji način, na Vaš trošak, vratiti isporučene proizvode u našu prodavaonicu Preradovićeva 26. Proizvodi moraju biti originalno zapakirani, u neoštećenoj ambalaži, ne smiju biti korišteni te moraju biti kompletni (kao u trenutku isporuke) te popraćeni originalnim dokumentima o kupnji (dostavnica, račun).
Ne vraćajte proizvode pouzećem!
Povrat sredstava izvršit ćemo odobrenjem Vaše kreditne kartice u roku od 15 dana od primitka UREDNO vraćenih proizvoda. Ne možemo, nažalost, prihvatiti jednostrani raskid ugovora o kupnji ukoliko se ne biste pridržavali prethodno navedenih uvjeta. U tom slučaju bi Vam vraćene proizvode ponovno dostavili na Vaš trošak.
Zadržavamo pravo odustajanja od prodaje odnnosno poništenja dijela ili cijele narudžbe, uz pismenu obavijest kupcu, u slijedećim slučajevima:
  • - kada bi se naručeni proizvod prestao proizvoditi ili prodavati
  • - ako kod kupca utvrdimo povećani rizik plaćanja
  • - ako narudžba nije bila ispunjena u skladu s Općim uvjetima poslovanja spomenutim na ovoj stranici
  • - ako je došlo do očite pogreške u cjeniku
  • - kada bi došlo do značajnih promjena uvjeta dobave
U pojedinačnim slučajevima, zbog velike potražnje, moguće je da neke od naručenih proizvoda ne možemo isporučiti, odnosno da su neki od proizvoda iz ponude rasprodani. U slučaju rasprodanih proizvoda, kupac će biti obaviješten putem računa pri isporuci dobavljivih proizvoda, elektroničkom poštom, pozivom, SMS-om ili drugačije te naravno neće biti terećen za kupovinu istih odnosno uplaćena sredstva će biti vraćena u što skorijem roku ukoliko Paravan Webshop nemože isporučiti rasprodane proizvode. U slučaju odustajanja od prodaje nastojat ćemo u dogovoru s kupcem pronaći optimalno rješenje za proizvode koje ne možemo isporučiti, a u slučaju nemogućnosti isporuke dijela ili cijele narudžbe, izvršit će se povrat eventualno uplaćenih sredstava, u skladu sa zakonom.

 

Jamstvo, reklamacije i servis

Svi proizvodi ponuđeni na stranicama www.paravan.hr, u potpunosti su vlastite proizvodnje, ručne izrade i pokriveni su našim jamstvom.U slučaju da je pošiljka oštećena u transportu, takva su oštećenja vidljiva pri preuzimanju pošiljke te Vas u tom slučaju molimo da je ne preuzimate. Molimo Vas da nas kontaktirate kako bismo u što kraćem roku provjerili stanje pošiljke i poslali novu.
Svi proizvodi su prije predaje dostavnoj službi detaljno pregledani i isporučeni u ispravnom stanju. Proizvodi će biti zapakirani tako da se uobičajenom manipulacijom u transportu ne mogu oštetiti. Kupac je dužan prilikom preuzimanja proizvoda provjeriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati dostavnom radniku koji je robu dostavio, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva vanjska oštećenja.
U bilo kojem slučaju molimo Vas da nas obavijestite putem e-maila [email protected] U slučaju da ste iz bilo kojeg razloga nezadovoljni proizvodom, isti možete zamijeniti ili vratiti u zamjenu za novac unutar 7 dana od primitka. Za ostvarivanje ovog prava, potrebno je neoštećeni proizvod poslati u originalnom pakiranju sa svom opremom i dokumentacijom s kojim je proizvod bio originalno isporučen i kako je navedeno u ovim Općim uvjetima poslovanja.

 

Komunikacija

Jezici komunikacije u internet trgovini Paravan su hrvatski i engleski jezik.
Na korisnikovu e-mail adresu automatski se šalju različite poruke nakon obavljenih aktivnosti (potvrda o registraciji, potvrda narudžbe, obavijest o isporuci ili otkazivanju, potvrda o terećenju kartice ili otkazivanju transakcije). Dužnost je korisnika dati ispravne podatke o važećoj e-mail adresi.
PRESS.
Donosimo članke iz poznatih medija, koji su opisali našu priču.
Pročitajte
Newsletter